BODY ARMOR

12/3 – 10/4 2016
Livrustkammaren
Stockholm, Sweden

Smycket har, liksom andra attribut man tillfogar kroppen, förmågan att stärka en bild eller ett budskap som bäraren vill få fram. Det kan få dig att känna dig tryggare, ge dig mer pondus eller fungera som ett statement. När jag påbörjade arbetet med serien Crown Jewels fascinerades jag av upplevelsen jag erfor när jag provade mina första halskragar. Det var som om jag blev lite mer rakryggad och kände mig lite mer självsäker där framför spegeln och den känslan satte tonen för det fortsatta arbetet. Jag har, i olika materialkombinationer och med olika formelement, strävat efter att finna tyngd och självklarhet i varje komposition. Det har också varit en inspirationskälla att studera hur dyrbara stenar har fått styra formen i ett stort antal av världens ”Kronjuveler”. Formelement som normalt sett inte skulle anses passa ihop sätts självsäkert bredvid varandra och resultatet höjer sig över vad som kan förväntas av beståndsdelarna.

Med Crown Jewels medföljer en önskan om du ska känna sig fin, utan syfte att behaga omgivningen, och erfara att smycket innebär ett visst skydd. Kanske vågar du stå upp för sina åsikter även när du blir ifrågasatt? Eller lättare ge svar på tal om någon försöker förminska dig? Det här är smycket som vill vara din ”superkraft”, ditt ”Body Armor”. 

 

See more images below.

BODY ARMOR
No title
Silver, 2016
No title
Silver, 2016
No title
Silver, 2016
No title
Silver, 2016
keyboard_arrow_up