Drömmer du om att få designa dina egna smycken? I så fall kan du satsa på att bli en smyckesdesigner. Vägen dit är ganska lång och du måste vara kreativt lagd för att lyckas. Du kan både skapa dina helt egna kollektioner och arbeta tillsammans med ett större team. Det är så klart svårare att skapa sina helt egna kollektioner och i princip vara sin egen chef. Det gäller även att göra så folk får upp ögonen för kollektionen och smyckena.

Utbildning och finansiering

Om du redan vid ung ålder vet att du vill syssla med design och särskilt smycken kan det vara en god idé att söka till en estetisk linje eller hantverkarlinjen när du ska välja gymnasium. Där lär du dig värdefulla grunder som du kommer ha stor nytta av under din tid som smyckesdesigner. Det finns även flera passande utbildningar du kan söka till på högskolan eller yrkeshögskolan.

Att påbörja en smyckekollektion kräver så klart finansiering. Det är alltid en bra idé att försöka spara ihop lite pengar på egen hand och samtidigt leta sponsorer. Ett förslag är att börja investera i Bitcoin som är en slags kryptovaluta. Du kan till exempel läsa på om bitcoin current value och hur det fungerar i allmänhet.

Praktisera på ett företag som tillverkar smycken

En utbildning är alltid bra att luta sig tillbaka på men det bästa är om man kan praktisera hos ett företag som håller på att ta fram smycken. Då lär du dig de olika stegen och kan förhoppningsvis delta i allt från inspiration till tillverkning. Det kommer ge dig en väldigt bra grund att stå på om du vill göra en egen kollektion någon dag. Det är också ett tillfälle att knyta värdefulla kontakten för framtiden vilket kommer att behövas. Utan hjälp är det nämligen svårt att få ut sitt namn i branschen.