Att välja vigselringar är ett väldigt stort ögonblick. Det är förmodligen det mest betydelsefulla smycke som du någonsin kommer att köpa. Dessutom måste kvaliteten vara tillräckligt hög för att hålla hela livet. Tänk därför tidlöst framför trend och betala gärna lite mer för att vara säker på att du får riktigt bra kvalitet. Välj en ring som du kommer vara lika glad att bära nu som 40 år framåt i tiden.

Tänk på att ringen ska tåla mycket

När du ska bestämma hur mycket ringen får kosta måste du räkna med att den kommer behöva tåla en hel del slitage. Det är vanligast att välja en ring i platinaguld eller vanligt guld och dessa kommer i flera olika nyanser. Man bör undvika silver eftersom det inte är lika slittåligt och kommer att missfärgas med åren.

Väj efter din stil

Det är du och din partner som ska bära ringarna, därför är det viktigt att välja något som ni båda trivs med. Det spelar ingen roll vad andra har för åsikter utan det är vad ni känner som är det väsentliga. Har du redan en förlovningsring är det bra att välja någon som matchar.

Det är också bra att fundera över vad man har för livsstil. Om du till exempel är väldigt aktiv och rider eller sportar är det inte bra att ha en ring med en stor sten. Ringen ska ju kunna användas både på jobbet och fritiden. Många gillar en ring med en stor sten men den är inte alltid så praktisk i vardagen.

Ta hjälp av en expert

Glöm inte ta hjälp av de som arbetar i smyckesaffären eller hos juveleraren. De kan mycket om olika typer av ringar och kan ge tips och råd om vilka som passar för just dig och din partner. Våga fråga och lyssna på vad de har att säga.