Att välja förlovningsring är både nervöst och spännande. Det är en stor dag i livet och en som både du och din partner kommer att minnas för resten av era liv. Självfallet vill man att allt ska falla på plats med ringen och att den är precis som ens partner föreställt sig. Det är ju trots allt en ring som ska bäras för resten av livet. I Sverige är det vanligt att både man och kvinna bär förlovningsring till skillnad från utomlands där mannen friar med en ring till kvinnan. Det finns dock de som väljer att göra på det sistnämnda sättet, det beror helt på hur man själv känner.

Skippa trender

När det kommer till förlovningsringar rekommenderar vi att skippa allt vad trender heter och bara utgå från sin egen och sin partners smak. Det viktiga är att ni två tycker om den och att den är tidlös. Nuvarande trender kommer ändå inte vara aktuella om ett par år men ringen kommer fortfarande att bäras (förhoppningsvis). Så slösa inte tid med att titta på trender utan tänk klassiskt istället.

Fundera över formen

Om du vill ha en sten på ringen så finns det många olika former och stilar. En rund är det vanligaste men det finns även fyrkantiga och ovala, bara för att nämna några exempel. Om du vill att det ska vara en överraskning kan du alltid kolla igenom din partners smyckeskollektion och se vad hon eller han gillar. Kanske finns det något tydligt mönster som du kan gå efter? Skulle det inte finnas kanske du kan be en vän att fråga lite diskret. Men troligtvis så känner du din partner ganska väl vid detta laget och kan komma fram till en ring som skulle passa. Glöm inte heller att du kan få mycket bra hjälp hos juveleraren när du är där.